Lowongan Kerja PT Pertamina Terbaru 2019

Lowongan Kerja Pertamina terbaru – Wektu iki admin bakal ngandhani related kanggo lowongan kerja PT. Pertamina. Loker Pertamina terbaru wektu iki insha allah ono gunane kanggo wong lanang sing perlu informasi iki lowongan kerja. punika gambaran lowongan kerja PT. pertamina.

Lowongan Kerja Pertamina Januari 2019

miturut wikipedia Pertamina (Persero) punika yore dijenengi Mining Perusahaan Lenga lan Gas Negara) utawa jeneng resmi saka PT. PERTAMINA (Persero)iku negara-diduweni perusahaan ing pangisian daya saka ngatur mining saka lenga lan gas ing Indonesia. Pertamina mlebu ing supaya kanggo 122 ing Fortune Koleksi 500 ing 2013.

Pertamina yen wis monopoli ing panyiapan saka STASIUN gas ing Indonesia, nanging monopoli wis ical pemerintah ing taun 2001. Perusahaan uga makaryakke 7 lenga panyulingan karo kapasitas total saka 1,051,7 MBSD, tetanduran petrokimia karo kapasitas total 1.507.950 ton saben taun lan LPG tanduran karo kapasitas total 102,3 yuta ton saben taun.

Pertamina punika asil digabungake perusahaan Pertamin karo Permina, kang didegaké ing desember 10, 1957. Iki setunggal wonten ing taun 1968. Ngatur direktur (Ceo), sing dadi saka 2009 kanggo 2014 Karen Agustiawan sing diangkat dening enterprises negara Syofan Djalil ing februari 5, 2009 ngganti Presiden lawas Ari Hernanto Soemarno. Peresmian Karen Agustiawan wis nyatet historis penting amarga dheweke dadi wong wadon page kasil occupy posisi puncak ing paling gedhé negara-diduweni perusahaan gadhahanipun kanggo Indonesia. Karen Agustiawan metu minangka ngatur Direktur ing 1 oktober 2014 lan dadi dosen profesor wonten ing Harvard University, Boston, Amerika Serikat. Salajengipun, ing tanggal 28 November, 2014, Presiden h. joko Widodo milih Dwi Soetjipto minangka presiden Direktur PT Pertamina (Persero). Piyambakipun nggantosaken Karen Agustiawan sing metu.

Pertamina ing nganakake aktivitas bisnis ing lapangan energi lan petrochemicals, iki dipérang dadi Wiwitan lan Andhap, lan didhukung dening aktivitas saka anak tambahan lan perusahaan joint venture.

Sajarah saka PT. Pertamina

Ing tanggal 10 desember, 1957, perusahaan iki ngubah jeneng sawijining PT Nasional Perusahaan Lenga, abbreviated PERMINA. Tanggal iki ngrayakake minangka lair saka Pertamina nganti saiki. Ing taun 1960, PT Permina diganti status Perusahaan Negara (PN) Permina. Banjur, PN Permina gabung karo PN Pertamin dadi PN Pertambangan lan Lenga lan Gas negara (Pertamina) ing agustus 20, taun 1968.

Salajengipun, liwat HUKUM No. 8 ing taun 1971, pamaréntah nyetel munggah peran saka Pertamina kanggo gawé lan proses lenga lan gas saka lapangan lenga uga nyedhiyani kanggo kabutuhan saka bahan bakar lan gas ing Indonesia. Banjur liwat HUKUM No. 22 ing taun 2001, pamaréntah diganti status Pertamina supaya implementasine saka Layanan Umum Kewajiban (PSO) wis digawa metu liwat aktivitas bisnis.

Adhedhasar PP No. 31 Taun 2003 tanggal 18 juni 2003, Pertambangan lan Lenga lan Gas Negara diganti jeneng sawijining PT Pertamina (Persero) kang nindakake aktivitas bisnis lenga lan gas ing Sektor Wiwitan kanggo Andhap Sektor. Ing tanggal 10 desember, 2005, Pertamina kanggo owah-owahan ing emblem saka segara-jaran menyang panah karo werna basa saka ijo, biru, lan abang kang nggambarake unsur dinamis lan ngrawat lingkungan.

Ing 20 juli 2006, PT Pertamina (Persero) kanggo nindakake dhasar transformasi lan bisnis Perusahaan. PT Pertamina (Persero) owah-owahan ing sesanti Perusahaan, "Dadi National Lenga Perusahaan-Kelas Donya," ing tanggal 10 desember, 2007. Banjur ing taun 2011, Pertamina kang panyulingan kang sesanti, "kanggo Dadi Kelas Donya Nasional Perusahaan Energi". Liwat EGM tanggal 19 juli 2012, Pertamina nambah ditanggepi/mbayar-up uga nggedhekake aktivitas bisnis Perusahaan.

Ing tanggal 14 desember, 2015, Mentri SOE minangka GMS sarujuk owah-owahan kanggo artikel saka asosiasi saka Pertamina ing syarat-syarat saka optimalisasi ing praktis saka sumber daya, tambah ibukutha kanggo diselehake lan dijupuk bagean dening negara uga tumindak dewan Direksi mrintahake ditulis persetujuan Dewan Komisaris. Owah-owahan iki wis nyatakake ing Deed No. 10 11 januari, 2016, umum Notaris Lenny Janis Ishak, SH.

Ing 24 Maret 2016, Mentri SOE minangka GMS ing sesuai karo KEPUTUSAN BUMN Ora. S-690/MBU/11/2016, disetujoni owah-owahan kanggo artikel saka asosiasi Pertamina related kanggo komposisi saka dewan Direksi lan Dewan Komisaris, panguwasa ing atas saka Direktur, divisi saka tugas lan wewenang saka dewan Direksi, patemon saksi Direktur lan Dewan Komisaris.

 

Deskripsi Lowongan Kerja Pertamina Januari 2019

MENGAPA PERTAMINA

Kamu adalah aset yang sangat berharga yang akan mengaakselerasi pencapaian visi Pertamina untuk menjadi perusahaan migas nasional kelas dunia dan menjamin pertumbuhan dan kelangsungan bisnis Pertamina di masa depan

BEKERJA DI PERTAMINA
Kembangkanlah ide kreativitas dan inovasimu sebagai solusi dalam peningkatan kualitas operasional sampai dengan pengembangan bisnis

TATA NILAI 6C
Model – model perilaku yang diberikan dalam Pedoman Perilaku bersumber dari Tata Nilai Unggulan 6C (Clean, Competitive, Confident, Customer Focused, Commercial, dan Capable)

Loker Pertamina Januari 2019

Karya/ Proyek : Spesialis Renewable Energy Research (Kontrak)

Requirement :

Status kerja kontrak
Usia Maks. 45 Tahun
Minimal S2 atau setara, diutamakan yang memiliki latar belakang pendidikan Teknik Fisika atau Fisika atau Teknik Elektro
Memiliki pengalaman bekerja min 5 tahun di bidang energy (diutamakan yang memiliki pengalaman Renewable Energy atau Solar Power System & Generation, dan memiliki pengalaman desain/implementasi Smart Grid)
Memiliki pengalaman dalam bidang riset min 2 tahun
Mampu melaksanakan kegiatan laboratorium, pengembangan produk & teknologi serta berkoordinasi dengan pihak internal/eksternal dalam menjalankan kegiatan riset

sumber informasi Luwih lengkap : https://recruitment.pertamina.com

Mungkin Cukup Supaya kita bisa ngandhani related lowongan kerja / loker Pertamina terbaru Januari 2019 wektu iki. mangga nuwun sewu yen ana kasalahan ing nulis utawa kuotasi sing admin kudu ngomong. admin mung manungsa biasa.